Benvinguda | El Korat | Siri Kira | Els nostres Korats | Gatets | Expos | Fotos | Links | Visites


El Korat

El Korat és originari de Tailàndia, l'antic Siam. És una de les races de gats més antigues i probablement de les més pures.

Història

El primer retrat d'un Korat és al Smud Khoi, un llibre de poemes de gats escrit durant el regne siamès d'Ayudhya (1350-1767).

Aquesta raça és originària de la regió de Korat (pronunciat Koh-Raht) i en porta el nom per decisió del Rei Rama V de Siam. El Korat és el gat nacional de Tailàndia, tot i la creença general que és el Siamès.

Els tailandesos creuen que els Korats porten bona sort i prosperitat als seus propietaris. És per això que hi ha el costum de regalar-ne una parella a les núvies per assegurar-lis un matrimoni feliç. Allà se'l coneix com el gat Si-Sawat, que és el nom d'un fruit del país de color blau platejat.

El Korat va arribar als EUA l'any 1959 gràcies a la senyora Jean Johnson que després de molts anys a Tailàndia va tornar al seu país amb una parella de gatets (Nara i Dara) com a obsequi de comiat. És per això que tot Korat té avantpassats tailandesos al seu pedigree.

La Korat Cat Fanciers Association es va fundar l'any 1965 com el primer club internacional per protegir i criar aquesta raça coneguda com "el gat blau-platejat de la bona sort amb passaport tailandès". Un any després, els korats van ser reconeguts i acceptats per primer cop en competicions.

Descripció

El Korat és un gat de petit a mitjà, de corbes suaus i cara i cap en forma de cor. Només té una capa de pèl curt que sempre és blau i amb la punta platejada. El pèl és llis, assentat al cos i suau com la seda. Com que no té sotscapa de pèl, és fredolic, però molt fàcil de pentinar.

Té el cos musculós i flexible i pesa més del que sembla. Les femelles són sovint més petites que els mascles, però també tenen bons muscles.

Els ulls del Korat són grans i rodons, i preferentment verds, tot i que els calen dos o més anys per desenvolupar el color. La distància entre els ulls els fa semblar sempre en estat d'alerta. Els tailandesos els descriuen com "gotes de rosada en una fulla de lotus o arròs jove".

És un gat que madura lentament, és a dir, que millora a mesura que creix.

Temperament

El Korat és un gat actiu i de temperament fort, però amb un caràcter dolç, que el fa pacient i afectuós amb la gent. Són intel.ligents, vitals i juganers, fins i tot quan són grans. Els agrada participar de la vida familiar i els entusiasma que els llencin objectes per torna-los les vegades que calgui.

Els Korats poden entendre's amb altres mascotes mentre siguin els líders. Pel que fa als humans, els consideren part del seu territori i els estimen tant que creen un lligam profund amb el propietari. Siguin cadells o adults, durant els primers temps en una casa nova, segueixen a la persona triada, faci el que faci, per estar-hi a prop. És una característica dels Korats, que apliquen tan als humans, com a d'altres gats o gossos.

Els Korats no són porucs. Tot i això, n'hi ha que es posen nerviosos a les exposicions, sobretot si no hi han començat de cadells. L'expositor ha de tenir una actitud ferma i tranquil.la, perquè un comportament inacceptable pot convertir-se en una conducta repetida per cridar l'atenció.

Salut

En els Korats hi ha alguns casos d'una malaltia genètica neuromuscular degenerativa anomenada GM1 Gangliosidosis and GM2 Gangliosidosis, que també s'ha trobat en altres races de gats. Els símptomes apareixen normalment abans dels quatre mesos d'edat, però es possible que els cadells només en siguin portadors i tinguin una vida saludable i normal. Tenint en compte que la causa de la malaltia és un gen recessiu, els pares portadors s'han de retirar de la criança. Hi ha una anàlisi de sang gratuïta per detectar-la, però encara no està distribuïda a tot el món.

Una de les tres belleses blaves

El Korat, el Blau Rus i el Chartreux són les úniques races que han de ser blaves. Els dos primers són gats mitjans de pèl curt blau-platejat amb ulls verds, però el Korat pesa més i és de línies arrodonides, mentre que el Blau Rus és de línies rectes i llargues. El tailandès només té una capa de pèl i és més fosca que la doble capa del rus, un gat més tímid i reservat. El francès Chartreux és un gat de mitjà a gran de potes grosses, pèl espès i un cap poderós amb galtes ben desenvolupades. El ulls color coure és un dels trets principals d'aquest gat de caràcter plàcid i tranquil.

Agraïments | E-mail

Resolució mínima de 800x600 - Explorer 4
Copyright © 2002 korats.net.